Zo breng je gemakkelijk steenstrips aan

steenstrips-aanbrengen

Je hebt de perfecte steenstrips uitgekozen,  de bestelling is in huis, het plakken van de steenstrips kan beginnen. Dan is het natuurlijk erg handig om te weten hoe je dit plakwerk het beste kunt aanpakken. Op deze site lees je alles over het aanbrengen van deze steenstrips, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Meten is weten

Voordat je begint met het plaatsen van de steenstrips, is het zeer aan te raden om van te voren precies te meten wat jouw muur nodig heeft aan steenstrips. Anders kom je wellicht met een overschot, of, nog vervelender, met een tekort aan strips te zitten. Op de site vind je precies in welke afmetingen de steenstrips te koop zijn, zodat je ruim van tevoren een nauwkeurige berekening kunt maken van de hoeveelheid strips die je nodig denkt te hebben. Je zult zelden precies uitkomen, dus daarom is het handig om rekening te houden met het zagen van de steenstrips. Daarvoor is een steenzaag gewenst, aangezien de meeste steenstrips uit een zeer hard materiaal bestaan waar met een reguliere zaag niet doorheen te komen is.

Belangrijk voorwerk

Voordat je begint met het plakken van de steenstrips, doe je er goed aan om de muur met een kwast voor te strijken, waarbij de blokkwast de voorkeur geniet. Hierdoor weet je straks zeker dat de steenstrips zonder enig probleem hechten aan de muur. Ook is het belangrijk om de juiste materialen van te voren in huis te hebben. Denk hierbij naast de blokkwast ook aan de juiste tegellijm en aan eventueel een goede zaag, mocht je die nodig hebben.

Plakken maar

Nu je zeker weet dat je aan de slag kunt, kun je beginnen met de eerste steenstrip. Je brengt zowel lijm aan op de achterkant van de steenstrip als op de muur, om zo zeker te weten dat de steenstrip goed op de plaats blijft. Het handigst is om deze eerste steenstrip aan te brengen op een steunpunt, doorgaans de onderste rij van de wand. Daardoor loop je niet het risico dat één van de steenstrips vroegtijdig breekt.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *