Gevelrenovatie is een stuk gemakkelijker met steenstrips

steenstrips-gevelrenovatie

Een bekend vooroordeel over steenstrips is dat deze strips niet sterk genoeg zijn om op de wanden van een gevel geplaatst te worden. Echter is dit niet juist, want steenstrips lenen zich juist bij uitstek voor een gevelrenovatie. Deze strips zijn namelijk niet alleen een stuk goedkoper, maar ook gemakkelijker in gebruik. Hier lees je over wat je moet doen om deze renovatie gerealiseerd te krijgen en wat de voordelen hier van zijn.

Een gevoel van authenticiteit

Weinig andere materiaalsoorten zijn zo authentiek als steen, met name baksteen. In Nederland zie je vooral veel bakstenen huizen. Als jij bij de gevelrenovatie dit gevoel van authenticiteit wilt creëren, is het verstandig om je in te lezen over deze steenstrips. Op deze site vind je alle benodigde informatie waar je rekening mee moet houden bij een gevelrenovatie waar steenstrips bij te pas komen. Zo weet je zeker dat je niet voor onprettige verrassingen komt te staan tijdens de renovatie.

Geen verschil

Met deze steenstrips zien de buren geen enkel verschil met de regulieren bakstenen huizen, want het lijkt alsof de muren daadwerkelijk uit bakstenen zijn opgebouwd. Deze steenstrips zijn gemaakt van echte bakstenen. Daardoor is het voor het blote oog niet te zien dat deze muren niet geheel van baksteen zijn, maar enkel de schil. Ook voor de randen van de woning zijn goede steenstrips te vinden, zodat je daar niet in de knoop raakt. Deze manier van gevelrenovatie is erg gemakkelijk, want je hebt geen geheel nieuwe muur nodig en de extra laag op de woning levert geen problemen op. Dit komt omdat de steenstrips buitengewoon dun zijn, dus qua ruimte lever je niet veel in.

Inclusief isolatie

Indien bij jouw woning de spouw afwezig is, is het raadzaam om te werken met isolatiemateriaal. Dit bevordert het plaatsen van steenstrips namelijk aanzienlijk. Het voordeel bij een gevelrenovatie is dat het plaatsen van isolatie vaak al tot de werkzaamheden behoort en in ieder geval bijdraagt aan een betere woning. Hoewel steenstrips ook direct op de gevel te plaatsen zijn, creëer je door deze combinatie van isolatiemateriaal en steenstrips een buitengewoon sterke isolatie van de woning.

Tip: zo financier jij je renovatie in België.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *