Zo breng je steenstrips aan op isolatie

isolatie-steenstrips

Ben jij bezig met een grondige gevelrenovatie of overweeg je een renovatie? Dan is het verstandig om je te verdiepen in de mogelijkheid om steenstrips aan te brengen op isolatiemateriaal. Wat zijn zoal de voordelen van het plakken van steenstrips op isolatie en uit welke scenario’s heb jij de keuze? Op deze site lees je alle informatie die je nodig hebt om de juiste beslissing voor jouw woning te maken.

Authentiek en makkelijk

Iedereen is bekend met het feit dat een stenen huis een zekere authenticiteit kent, die andere soorten woningen niet kennen. Een gevoel van gezelligheid en warmte. Dankzij de steenstrips heb je hier niet per se geheel stenen muren voor nodig, maar voldoet een laag al. Voor het blote oog is het slecht zichtbaar, maar alle positieve eigenschappen van bakstenen blijven standhouden. Met deze steenstrips ondervind je geen enkele problemen, want deze steenstrips zijn allemaal erg dun, dus je zult geen flinke oppervlakte inleveren om jouw woning een flinke renovatiebeurt te geven. Ook voor de randen van het huis zijn steenstrips te vinden.

Plakken op isolatie

Bij het plaatsen van de steenstrips heb je niet per se isolatiemateriaal nodig. Je kunt ook direct op de gevel beginnen met plakken. Als jij bij een renovatie kiest om ook voor nieuw isolatiemateriaal te gaan, is het verstandiger om op de nieuwe isolatie te beginnen met plakken van de steenstrips. Doorgaans behoort het plaatsen van isolatiemateriaal toch bij het renovatieproces van een woning, dus doorgaans is dit de meest logische optie. Door direct op de isolatielaag te plakken creëer je namelijk een extra sterke schil voor de isolatie van jouw woning. Daarom kiezen steeds meer huishoudens met steenstrips in Nederland ook voor deze optie.

Na verwijderen van de buitenmuur

Indien je kiest voor een erg grondige gevelrenovatie, waarbij de hele luchtspouw is verwijderd, dan kun je kiezen om de aldaar geplaatste isolatieplaten te bedekken met een laag steenstrips. Door deze manier toe te passen, kun jij kiezen voor een extra dikke laag isolatie. Daardoor bespaar je jaarlijks wel aan energiekosten. Bovendien zijn steenstrips een prachtige manier om de renovatieklus mee af te ronden.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *