Steenstrips op isolatie – wat zijn de voordelen?

isolatie-strips

Bij het renoveren van een woning wordt steeds meer aandacht besteed aan isolatie en luchtdichtheid. Wanneer u de renovatie uitgebreid aanpakt en streeft naar optimale isolatie is de beste optie om de woning compleet in te plakken in een isolatieschil langs de buitenzijde zodat er geen koude bruggen meer mogelijk zijn. Deze populaire methode gaat tegenwoordig vaak samen met steenstrips. Om de isolatie af te schermen en uw woning er weer als nieuw uit te laten zien kunt u de isolatieplaten tenslotte bekleden met steenstrips.

Voordelen

Steenstrips maken het mogelijk om uw bestaande gevel te isoleren zonder het karakter van een bakstenen woning te verliezen. De strips worden namelijk verzaagd van echte bakstenen en zijn dus niet te onderscheiden van elkaar. Ook de hoeken worden speciaal uitgezaagd zodat er optisch net hetzelfde effect gecreƫerd wordt als volwaardige bakstenen. De plaatsing van steenstrips op isolatie gebeurt door verlijming en kunnen zowel met voeg als zonder voeg geplaatst worden.

Aangezien de steenstrips eerst gezaagd moeten worden en dit dus een extra handeling vergt, kosten steenstrips bijna evenveel als complete bakstenen. Het grote voordeel is wel dat dat er geen extra fundering geplaatst hoeft te worden, wat bij traditionele bakstenen wel het geval is. Ook gaat er veel minder ruimte verloren, aangezien bakstenen een stuk breder zijn dan steenstrips. Voor het afwerken van ramen zijn de strips ook uitermate geschikt. Dit kan erg handig zijn bij kleine renovaties of projecten waar de ramen reeds geplaatst zijn.

Het plaatsen

U kunt kiezen om buitengevels te isoleren rechtstreeks te op de bestaande gevel. Dit is de snelste manier wanneer er geen spouwmuur aanwezig is. De isolatie wordt dan rechtstreeks vastgemaakt op de buitengevel door middel van met vijzen. Om geen koude bruggen te krijgen rondom de ramen kan je er ook voor kiezen om de dagkanten af te slijpen en deze ook af te werken met isolatieplaten.

Een andere optie is rechtstreeks op de bestaande gevel met spouwmuur. Wanneer uw woning een luchtspouw heeft kunnen de steenstrips en isolatie meteen op de buitenmuur bevestigd worden. Om optimaal van de isolatie gebruik te maken is het wel noodzakelijk de luchtspouw compleet luchtdicht te maken.

De derde optie is de buitengevel verwijderen. Het verwijderen van het buitenspouwblad is de meest drastische methode om een bestaande woning te isoleren en vergt veruit het meeste werk. De luchtspouw wordt verwijderd waardoor de nieuwe isolatie rechtstreeks tegen de binnenmuren geplaatst wordt. Op deze manier zijn koude bruggen uitgesloten en win je ook extra plaats om te isoleren.

‘Nu duidelijk is dat isolatie erg belangrijk is, bent u ongetwijfeld op zoek naar iemand die dit kan realiseren. Vervang uw glas en zorg voor beter isolatie!’

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *